Λαχταριστά κανελόνια με γέμιση κιμά – Από την Ελένη Μπρούφα

Μια γρήγορη και σχετικά εύκολη συνταγή. Μπορούν να σερβιριστούν και σαν κυρίως πιάτο, αλλά και σαν κρύο πιάτο σε μπουφέ ή σε κάποιο πάρτι .

Μπορείτε να τα γεμίσετε με κιμά, με διάφορια τυριά ή ακόμη και με ένα mix λαχανικών.

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

1 πακέτο κανελόνια (22-24 τεμ περιέχει το κάθε κουτί)

1 κιλό κιμά ανάμικτο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 ½  κουτί τοματοχυμό

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά

1 πρέζα ρίγανη

½  κούπα και λίγο παραπάνω ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο

kanelonia-2Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε ένα μακρόστενο ταψί τοποθετούμε τα κανελόνια μας.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση του κιμά.
  3. Προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν και προσθέτουμε και τον κιμά.
  5. Ανακατεύουμε και πατάμε να ανακατευτεί καλά ο κιμάς, έτσι ώστε να μην έχει μεγάλα κομμάτια.
  6. Ρίχνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε συνεχώς.
  7. Αφού έχουμε ρίξει και τον ντοματοχυμό, αφήνουμε κανένα 5 λεπτο να βράσει, σβήνουμε και αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει.
  8. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο τοματοχυμό και στο τέλος το περιχύνουμε πάνω στα κανελόνια μας.
  9. Γεμίζουμε τα κανελόνια, περιχύνουμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε νερό για να καλυφθούν και να βράσουν έτσι ώστε να μαλακώσουν .

(Θα πρέπει να χουν αρκετό νερό, δηλαδή να έχουν καλυφθεί καλά ας είναι και λίγο παραπάνω το νεράκι. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος το νερό απορροφάται και μη σας γίνουν σκληρά στο πάνω μέρος)

  1. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία!!