Η Μανταλένα Παπαδοπούλου υποψήφια των ΑΝΕΛ στην Ημαθία, στο MEGA

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Καλεσμένη στην εκπομπή των Καμπουράκη – Οικονομέα ήταν για δεύτερη φορά η Μανταλένα Παπαδοπούλου Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μετέφερε το κλίμα από τη Μακεδονία και τη προεκλογική της περιοδεία από τον κόσμο και είπε: «Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, κυκλοφορούσα και στις πόλεις της Ημαθίας, Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια και στα χωριά, σαν να μην είχαμε εκλογές ένα πράγμα. καμία συζήτηση κανένα ενδιαφέρον από τον κόσμο, τώρα τελευταία έχουν αρχίσει και συζητάνε …τί θα κάνουμε , αν θα πάμε να ψηφίσουμε, πώς θα αποφασίσουμε, τι θα κάνουμε την Κυριακή…Παρακολούθησε πολύς κόσμος το debate, το παρακολούθησα και εγώ , μιας και το συζητάμε…. Είδαμε ότι πράγματι το θέμα της συζήτησης την επόμενη ημέρα ήτανε ο κύριος Μειμαράκης, βέβαια όταν κάποιος συζητείται,  δεν σημαίνει ότι πέφτει και το ψηφοδέλτιο μέσα στην κάλπη».

Και συμπλήρωσε για το διακύβευμα των εκλογών «θέλω να πω το εξής, το οποίο είναι και σημαντικό . 20 Σεπτεμβρίου καλούμαστε όλοι να ψηφίσουμε και ουσιαστικά να προσλάβουμε τούς διαχειριστές της ζωής μας και της μοίρας του τόπου, γιατί η πολιτική τάξη αυτό είναι, τούς πληρώνουμε, ο ελληνικός λαός για να διαχειρίζονται την περιουσία μας, την δημόσια, την ιδιωτική , τα πάντα …πώς θα προχωρήσει η χώρα… Είδα προσφάτως μία δήλωση του κυρίου Αλεξιάδη τού υπουργού οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, εάν δεν προχωρήσουνε με γρήγορες διαδικασίες οι διώξεις για την λίστα Λαγκάρντ, παραγράφονται λέει … Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό . Δηλαδή, καλούμαστε να αποφασίσουμε εάν θα έχουμε μία οικουμενική κυβέρνηση , η οποία θα έχει όλα τα κόμματα μέσα …, δηλαδή Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, τούς πάντες , οι οποίοι θα φέρουν μία πολιτική μια από τα ίδια πέντε χρόνια ή αν θα έχουμε μία κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου , πού έχει την δυνατότητα, καθώς δεν εμπλέκονται να χτυπήσουν την διαφθορά και την διαπλοκή . Γι’  αυτό και είναι σημαντικές αυτές οι εκλογές . Εγώ αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στον κόσμο , βλέπω ότι όταν πράγματι υπάρχει διάλογος και αυτιά πού ακούνε και διάθεση, πραγματικά τούς βλέπω προβληματισμένους και λένε …ναι πράγματι δεν μ΄ αρέσει αυτό πού έγινε πέντε χρόνια, και βλέπω ότι δεν περιορίζεται και η μνήμη στους επτά μήνες . Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν γι΄ αυτούς τούς λόγους να ψηφίσουμε σε αυτές τις εκλογές».

Απαντώντας στην εκπρόσωπο του ΛΑΕ για το 3ο μνημόνιο που ρώτησε αν είναι οι ΑΝΕΛ ευχαριστημένοι είπε: «Όχι, αυτά τα λέει ο Ποτάμι και ο κύριος Γεωργιάδης πού θέλει να πάρει και την δόξα … Εμείς ποτέ δεν είπαμε και ειδικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ότι το μνημόνιο αυτό είναι καλό …, βέβαια αυτοί πού γυρνάνε και λένε ότι το μνημόνιο αυτό είναι χειρότερο απ΄ τα προηγούμενα είναι αυτοί πού δεν διαβάσανε τα προηγούμενα μνημόνια …έτσι; θυμόμαστε και τον κύριο Χρυσοχοίδη …κανείς δεν διάβασε τα μνημόνια …το έχουμε κάνει το 3ο φύλλο και φτερό μεταφράσθηκε και στα Ελληνικά …, στο ίντερνετ …, παντού …, τό ‘χουν διαβάσει όλοι …, Το 1ο και 2ο μνημόνιο δεν τα έχουμε δει ακόμα! Εδώ ο κ. Βενιζέλος σηκώθηκε και πήγε στην Φινλανδία, έβαλε υπογραφές και γύρισε και δεν είπε τίποτε τι υπέγραψε … στις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Κόντρα δημιουργήθηκε με τον κ. Κακλαμάνη όταν η Μανταλένα είπε: «Λοιπόν ο κύριος Μειμαράκης έμπλεξε λίγο …είναι ένας άνθρωπος ήθελε να είναι βουλευτής , να είναι πρόεδρος της Βουλής , έμπλεξε …και αναγκάσθηκε τώρα να τραβήξει μπροστά σε αυτές τις εκλογές. Νομίζω ότι η προσπάθεια πού γίνεται παρακαλώντας τον κύριο Τσίπρα να κάνει μία οικουμενική κυβέρνηση είναι για να εγκλωβίσουν τον κύριο Τσίπρα. Όπως το ΠΑΣΟΚ εγκλώβισε την Νέα Δημοκρατία, όχι ότι είναι άμοιρη ευθυνών , για να μην διωχθεί κανείς . Εδώ θα πρέπει να μπει τέρμα στο πολιτικό άσυλο . Ο Πάνος ο Καμμένος μέσα στην Βουλή το είπε μπροστά σε όλους τους βουλευτές , μες στην ολομέλεια , ποιοί το δέχονται ποιοί το αρνούνται «εδώ ελάτε να ανοίξουμε τα συρτάρια να δούμε ποιοί θα πρέπει να διωχθούν» . Εμείς χωρίς να έχουμε εισαγγελική δίωξη του κυρίου Χαικάλη, επειδή πρώτα το σπίτι σου καθαρίζεις και μετά πάς πάρα έξω, τον θέσαμε εκτός ψηφοδελτίων , ίσως και αδίκως . Πού είναι οι αλλαγές και η κάθαρση πού έφεραν εσωκομματικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πού σήμερα κουνάνε το δάχτυλο; Σαράντα χρόνια κατέστρεψαν τον τόπο, λεηλάτησαν αυτήν την χώρα, έφεραν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο …Δεν ξεχνάμε το Αγγλικό δίκαιο».

Δείτε το βίντεο: