Αρνάκι με γιαούρτι – Εξαίσια γεύση!!!

Αρνάκι με γιαούρτι
Sissy nika
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού

Από τον Γιώργο Τομαρά Executive Chef και καθηγητή της Σχολής γαστρονομίας Etoile

magir2

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 κιλό αρνάκι μπούτι χωρίς κόκκαλο σε μικρά κομμάτια

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

5 κρόκους αυγών ελαφρά χτυπημένους

Αλάτι Ιμαλαίων

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

150 γρ. μυτζήθρα ξερή τριμμένη ή σε κυβάκια

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

Σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο

100ml ελαιόλαδο

 

 

magir3ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.

Σε ένα ταψί βάζουμε το αρνί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, τα πιπέρια και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα της μυζήθρας. Ρίχνουμε και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ατομικά πήλινα βάζουμε κάτω το γιαούρτι από πάνω το αρνί και πάλι ένα στρώμα γιαουρτιού.

Πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.

Βάζουμε τα πήλινα σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170ο C για 25 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να αναδυθούν τα αρώματα για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Επιστολή προς τους γονείς
Επόμενο άρθροΑπόστολος Τζιτζικώστας: ‘Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά αρμοδιότητα καθορισμού ως αργίας της ημέρας του Αγίου Πνεύματος’