Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο συκώτι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ξυπνάνε το πρωί το πρώτο πράγμα που κάνουν για να απολαύσουν είναι ο καφές.

Μια νέα έρευνα λοιπόν απέδειξε ότι η συχνή κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, κυρίως αυτού που προκαλείται από την καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με μία μελέτη του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Έρευνας για τον καρκίνο, εάν κάποιο άτομο καταναλώνει τρία με τέσσερα αλκοολούχα ποτά την ημέρα, είναι αρκετά για να προκαλέσουν καρκίνο στο συκώτι. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία υπολογίζει ότι κάθε χρόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 35.660 νέες γνωματεύσεις καρκίνου του ήπατος, ενώ 25.000 περίπου άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο στο συκώτι και στο ενδοηπατικό χοληφόρο.

Ο Δρ Kate Allen, Διευθυντής Επιστήμης και Δημόσιας Πολιτικής στο  Παγκόσμιο Οργανισμό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, λέει: Τα νέα στοιχεία  γύρω από το αλκοόλ, την παχυσαρκία και τον καφέ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Υπάρχουν επίσης και ενδιαφέροντα  νέα στοιχεία σχετικά με την γυμναστική και τα ψάρια. Η εμφάνιση του καρκίνου  έχει σημαντική σχέση με την διατροφή και την απουσία σωματικής άσκησης. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του ήπατος ανά ένα φλυτζάνι καφέ την ημέρα.»

Επίσης ο καφές έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει τις φλεγμονές, ιδιαίτερα στην περιοχή του συκωτιού.

Παράλληλα το περιοδικό Medical News Today ανέφερε, επικαλούμενο μια νέα έρευνα, ότι η κατανάλωση τριών φλυτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου.

Βέβαια κανείς ακόμα δεν μπορεί να συστήσει επίσημα την κατανάλωση καφέ προς αυτή την κατεύθυνση επειδή δεν έχουν διερευνηθεί ακόμα ο τρόπος κατανάλωσης του καφέ, δηλαδή αν ωφελεί όταν φτιάχνεται με ζάχαρη, με γάλα κλπ.

Προηγούμενο άρθροΠ.Ν. Αράχου-Παραίτηση Π. Πετρίδη! «Όλοι είμαστε αναλώσιμοι… παραμένω πιστός φίλαθλος..»
Επόμενο άρθροΤΡΕΝΟ» η αμάδα μπάσκετ του ΗΡΑΚΛΗ Μελίκης – ΗΡΑΚΛΗΣ Μελίκης – ΠΑΟΚ Αλμωπίας 93-42.