ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ: Τελευταία μέρα στο σχολείο

Με πολλές δραστηριότητες και παρουσιάσεις των προγραμμάτων που “έτρεξαν” καθ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς γιόρτασαν την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων τους οι μαθητές του  Γυμνασίου Πλατέος.

a14

Την Δευτέρα 11 Μαΐου οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του Γυμνασίου, ως ανταπόδοση της επίσκεψής στο δικό τους σχολείο. Μαζί όλα τα παιδιά έκαναν πολλές δημιουργικές δραστηριότητες. Τελειοποίησαν τα έργα που έφτιαξαν από κοινού και τους έδωσαν την τελική τους μορφή, μέσα από το πρόγραμμα τους «Σταυροδρόμι του πηλού-Μάθε μαζί μου»

Κατόπιν οι μαθητές του σχολείου με τους φιλοξενούμενους τους συμμετείχαν στην τελική δραστηριότητα του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης “Χρωματί-ΖΩ με φύση την τάξη την αυλή το σχολείο μου . Έχοντας προετοιμάσει και μορφοποιήσει το αίθριο του σχολείου τους με την βοήθεια της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών φύτεψαν μαζί διάφορα αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά ομορφαίνοντας τον χώρο  και κάνοντας τον ευχάριστο και λειτουργικό.

Την Τρίτη οι μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Αγωγής υγείας, Πολιτιστικά, Αγωγής Σταδιοδρομίας, Κοινωνικού Σχολείου και τις Βιωματικές Δράσεις τα παρουσίασαν με θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και τραγούδια.

Φέτος μέσα από τα προγράμματα  “Αυτοδιαχειριζόμενης Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Πλατέος” και δημιουργικής γραφής δυο μαθήτριες της Γ’ τάξης η Παπαδοπούλου Κατερίνα και μια άλλη διακρίθηκαν σε δυο αντίστοιχους πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς καταλαμβάνοντας η μια την τρίτη θέση και η άλλη τιμητικό έπαινο των διαγωνισμών.

Στο τέλος μαθήτριες και μαθητές της Γ Γυμνασίου αποχαιρετώντας το Γυμνάσιο και τους καθηγητές τους έγραψαν και διάβασαν ένα συγκινητικό κείμενο κάνοντας ένα απολογισμό των όμορφων χρόνων που πέρασαν στο σχολείο τους.

Ελπίζοντας όλοι οι μαθητές και οι τελειόφοιτοι του σχολείου μας να θυμούνται με αγάπη αυτά που έζησαν ευχόμαστε σε όλους

Καλό καλοκαίρι !

Πρόοδο και ευτυχία σε όλους τους μαθητές μας !

 Από το Γυμνάσιο Πλατέος

a2 a3 a4 a15 a19 a20 a18 a8 a9 a10 a6 a5 a11 a12 a14 a13 a16 a7 a17

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες 2015: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εξετάσεις – Τελευταίες οδηγίες και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού