Τριάντα εννέα παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικούς σχηματισμούς

Τριάντα εννέα παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικούς σχηματισμούς. Σε επτά περιπτώσεις, η αναχαίτιση τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, προχώρησαν σήμερα τουρκικοί σχηματισμοί, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία και ζεύγος  τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τη Ρω στα 27.500 πόδια.

Σήμερα εισήλθαν στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως  3 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών – δύο ήταν ζεύγη και ένας  εξάδα – 4 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας  και 9 τουρκικά ελικόπτερα. Καταγράφηκαν 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Έξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

APE-MPE