Συνταγή: Χταπόδι ξιδάτο – Octopus with vinegar

Χταπόδι ξιδάτο

Χταπόδι ξιδάτο

Anna Katahana
Από την Άννα Καταχανά

Υλικά

1.5 κιλό χταπόδι

Λίγο πιπέρι

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1/2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι

1/2 φλιτζανάκι του καφέ λεμόνι

Νερό

 

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Βιάζουμε το χταπόδι με νερό που το σκεπάζει σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

Αφήνουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τον πάτο της κατσαρόλας ρίχνουμε το πιπέρι το λάδι και το ξίδι. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 με 30 λεπτά. Ρίχνουμε το λεμόνι 2 λεπτά πριν το σβήσουμε.

Octopus with vinegar

xtap 1xtap 2xtap 3xtap 4