Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, συνεδρίασε στο υπουργείο Υγείας η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου.

Η επιτροπή εξέτασε το ζήτημα της επάρκειας των απαραίτητων εμβολίων για όλο τον πληθυσμό και επανεξέτασε το ζήτημα των αναγκών εμβολιασμού των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο λόγω της ενδεχόμενης παραμονής τους στη χώρα μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Επιτροπή συνεκτίμησε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στη χώρα και συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για α) ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και β) διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα.

Συνέστησε, επίσης, τον εμβολιασμό των ενηλίκων κατά προτεραιότητα για τα παραπάνω νοσήματα καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση. Θα ακολουθήσει επεξηγηματική εγκύκλιος προς τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες υγείας.

Οι παραπάνω συστάσεις θα επικαιροποιούνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας ευχαριστεί τους εθελοντές και τις ΜΚΟ και τους καλεί μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεχίσουν την προσφορά τους σε συντονισμό με το ΕΚΕΠΥ και με βάση τις επιστημονικές οδηγίες των εγκυκλίων.

Προηγούμενο άρθροΗ χθεσινή (9-3-2016) ολική έκλειψη ηλίου με την κάμερα της NASA! (Video)
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια του Αντιδήμαρχου Στέφανου Δριστά στους μαθητές του Γυμνασίου Πλατέος