Συνεδρίαση Επιτροπής Πολιτείας-Εκκλησίας

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 14:00 υπό την προεδρία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη η  «Επιτροπή για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος».

Η συνεδρίαση  θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του υπουργείου με θέματα:

  • Καθεστώς λειτουργίας Κοιμητηριακών Ναών
  • Κράτηση ποσοστού 50% επί των ακαθαρίστων εσόδων των πρώην Παρεκκλησίων του Ταμείου Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος (ΤΑΚΕ)
  • Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Από πλευράς Πολιτείας θα συμμετάσχουν:

O Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλης ως Πρόεδρος της Επιτροπής, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ.Κατρούγκαλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ι.Αμανατίδης.

Από πλευράς της  Εκκλησίας της Ελλάδος θα συμμετάσχουν :

O Αντιπρόεδρος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. κ. Γερμανός, ο  Πρόεδρος της ΕΚΥΟ, Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. κ. Ευσέβιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπο Μεθώνης κ. κ. Κλήμης και ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. κ. Δαμασκηνός.

Προηγούμενο άρθροΓεώργιος Ουρσουζίδης: Αναφορά για παράταση βιβλιαρίων ασθενείας
Επόμενο άρθρο2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας: Μην πετάτε τα πλαστικά καπάκια, φέρτε τα σε μας…