Στα ύψη οι βάσεις: Μόνο οι αριστούχοι μπαίνουν σε Ιατρική, Νομική και στρατιωτικές σχολές

Οι περιζήτητες σχολές των ΑΕΙ, όπως η Ιατρική, η Νομική αλλά και οι στρατιωτικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν σημαντική άνοδο με αποτέλεσμα μόνο οι αριστούχοι να έχουν ελπίδες να εισαχθούν σε κάποια από αυτές.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα δείχνουν μεγάλη άνοδο των σχολών αυτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» οι εκτιμήσεις ανά Επιστημονικό Πεδίο έχουν ως εξής:

Στο 1ο Πεδίο: Aναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων, ενώ στην πλέον περιζήτητη Σχολή (Νομική Αθηνών) εκτιμάται ότι η βάση θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια, ενώ στη Νομική Θράκης ο τελευταίος θα εισαχθεί με 18.200 μόρια.

Στο 2ο και 4ο Πεδίο: Oι βαθμολογίες κάτω από τη βάση είναι μειωμένες και στις μεσαίες η βελτίωση είναι σημαντική. Αναμένεται άνοδος των βάσεων από 250 έως και πάνω από 1.000 μόρια. Σε περιζήτητα τμήματα (Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜ) αναμένεται άνοδος έως 350 μόρια.

Στο 3ο Πεδίο: Oι Ιατρικές βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας με τις Σχολές Ιατρικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης να κινούνται ανοδικά (έως και 19.000 μόρια).

Στο 5ο Πεδίο: Λόγω αύξησης θέσεων και καλών επιδόσεων οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, αλλά στα τμήματα υψηλής ζήτησης (Οικονομικό Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά) η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Θα εμφανιστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις ανόδου έως 1.500 μόρια σε περιζήτητα τμήματα (Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά).

Προηγούμενο άρθροΤο λαχανικό που μας αποτοξινώνει από την ατμοσφαιρική ρύπανση
Επόμενο άρθροΠοιοι απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης;