Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Δείτε πως θα είναι:

1301-euro-bank-notes_600_430_100

imagesUKDSIBRC

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων  των 10 ευρώ.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να έχειενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να μην παραχαράσσεται εύκολα.

Έχει επίσης κοινά στοιχεία με εκείνο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2002. Έχει αποκτήσει νέα εμφάνιση και ορισμένα νέα και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Για παράδειγμα περιλαμβάνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης – μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας – στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα.

Όπως και τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς, η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ θα επαληθεύεται πολύ εύκολα με την αφή αλλά και οπτικά, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος, εξέταση υπό γωνία».

Εκτός από την προσωπογραφία της Ευρώπης στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα, τα τραπεζογραμμάτια περιλαμβάνουν έναν αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα, ο οποίος αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία. Χάρη στη νέα προστατευτική επίστρωση που διαθέτουν, τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» είναι ανθεκτικότερα στη φθορά.

Προηγούμενο άρθροΑν αγαπάς το σώμα σου, τότε θα πρέπει να έχεις στο ψυγείο σου ορισμένες τροφές. Δες ποιες είναι
Επόμενο άρθροΗ σταδιακή διατροφική έλλειψη που απειλεί την υγεία μας