Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Δευτέρας 23 Μαΐου 2016

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «99 χρόνια σκλάβοι»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ροντέο η Βουλή και κροκοδείλια δάκρυα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ηχηρό «όχι» από την Κατριβάνου (η οποία τελικά παραιτήθηκε) για το Κατοχικό Ταμείο και τον «κόφτη». Πήραν πίσω τα ρουσφέτια στις online στοιχηματικές και στα καρτέλ των εργολάβων. Με 153 «ναι» ψηφίστηκε χθες το βράδυ το «τέλειο έγκλημα» κατά της Ελλάδος».

    ΕΘΝΟΣ: «Κερδισμένοι και χαμένοι της τελευταίας στιγμής»

Η εφημερίδα σημειώνει:  «υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με «καραμπόλες» σε τροπολογίες. Μεγάλες ανατροπές για αναδρομικά του ΕΚΑΣ, ειδικά μισθολόγια, έμμεσους φόρους, συντάξεις εκπαιδευτικών, χρήση γης και «κόκκινα» δάνεια. Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός».

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Βρέχει φόρους και ο Τσίπρας ξαναλέει πως… λεφτά υπάρχουν!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο πρωθυπουργός ξεχνάει τα χαράτσια, βλέπει «άνοιξη της οικονομίας» και παροχολογεί υποσχόμενος 700 εκατ. «κοινωνικό μέρισμα». Στον αέρα το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων και η επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ύψους 480 εκατ. ευρώ».

  ΕΣΤΙΑ: «Δημιούργησαν παράλληλο κράτος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αρχής γενομένης από την σημερινή ημέρα, δίπλα από ελληνικό δημόσιο θα λειτουργεί ένα ιδιότυπο παράλληλο κράτος. Ένας νεοεισαχθείς μηχανισμός που θα διαχειρίζεται το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και το σύνολο των εσόδων του Δημοσίου».

   Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «2+1 αλλαγές υπό πίεση»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και δημοσιεύματα επέβαλαν στην κυβέρνηση δύο ουσιαστικές αλλαγές στις διατάξεις για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τα καρτέλ και στη διάταξη για τα ειδικά μισθολόγια. Δεν θα επιστραφούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός».

   ΤΑ ΝΕΑ: «Άρχισαν τα όργανα για τους 153 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε δύσκολη περίοδο εισέρχεται πλέον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τη χθεσινή επί της ουσίας πρώτη απώλεια που προκαλεί η διαφοροποίηση της Βασιλικής Κατριβάνου. Η βουλευτής επέλεξε τελικά να παραιτηθεί επιστρέφοντας την έδρα της στον ΣΥΡΙΖΑ, η εξέλιξη αυτή όμως επηρεάζει τη συνοχή της συμπολίτευσης και ο χρόνος θα δείξει τις πραγματικές αντοχές της».

   KONTRA NEWS: «Τελείωσαν τα μνημόνια έρχεται η ανάπτυξη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «κλείνει οριστικά ο φαύλος κύκλος των μνημονίων, το οποίο ο Ελληνικός λαός πλήρωσε με αίμα. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup και τη δρομολόγηση της κρίσιμης απόφασης για τη δραστική μείωση του δημοσίου χρέους η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια πείνας, φτώχειας, ανεργίας και εκποίησης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας έχει τη δυνατότητα να μπει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επώδυνα τα μέτρα, έωλες οι εξαγγελίες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ακριβά πληρώνουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την ελπίδα μιας ευνοϊκής λύσης για τι χρόνος στο αυριανό Eurogroup, ύστερα από το «πράσινο φως» που αναμένεται να ανάψουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών στη συνεδρίαση του Euro Working Group».

ΕσπρέσσοΘεσσαλονίκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε από βουλευτής η Βασιλική Κατριβάνου – Τι ανέφερε σε ανάρτησή της
Επόμενο άρθροΜε τα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής κατεύθυνσης, ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών