Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι πιστωτικής κάρτας για την ανθρωπιστική κρίση.

Τι πιο τραγικό να βλέπει κανείς συνανθρώπους μας να απλώνουν το χέρι για πέντε πορτοκάλια και για μισή φραντζόλα, ή μαθητές να λιποθυμούν την ώρα των μαθημάτων τους από την πείνα.

Η ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί την χειρότερη ήττα της δημοκρατίας και χαρακτηρίζει το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση θα είναι για την ανθρωπιστική κρίση ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία και την παροχή μιας ιδιότυπης πιστωτικής κάρτας σε όσους πραγματικά την έχουν ανάγκη.

Ο κος Βαρουφάκης τόνισε πως στα σχέδια του είναι η καθιέρωση μίας πιστωτικής κάρτας για όσους πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας για να τη χρησιμοποιούν στα σούπερ μάρκετ και τις υπηρεσίες. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας θα τη χρησιμοποιούν σε σούπερ μάρκετ με πίστωση. Θα τη χρησιμοποιούν με αξιοπρέπεια χωρίς να στήνονται στην ουρά των συσσιτίων ή να πηγαίνουν στα κοινωνικά παντοπωλεία».