Επίσκεψη του Γυμνασίου Πλατέος στο 1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας-Χορτιάτη

Στις 31 Μαρτίου 2015 η  Β΄ τάξη του Γυμνασίου Πλατέος που υλοποιεί το πρόγραμμα «Σταυροδρόμι του πηλού-Μάθε μαζί μου», επισκέφτηκε το 1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας-Χορτιάτη.

a8

Η επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και το εργαστήριο κεραμικής από τον Διευθυντή Βασίλη Ζωγράφο και παρουσίαση-επίδειξη για την διαδικασία παραγωγής κεραμικού αντικειμένου από τους μαθητές και την καθηγήτρια Κεραμικής Ειρήνη Ροντογιάννη. Περιλάμβανε ακόμη  βιωματικές δράσεις, κατά τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Πλατέος γνώρισαν από κοντά τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες και συνεργάστηκαν μαζί τους για τη διακόσμηση και την υάλωση κεραμικών αντικειμένων.

a2

Το πρόγραμμα «Σταυροδρόμι του πηλού-Μάθε μαζί μου» περιλαμβάνει δράσεις που έχουν στόχο αφενός μεν την γνωριμία με την πηλοπλαστική και την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων, αφετέρου δε την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και συλλογικότητας όπως επίσης  και την ευαισθητοποίηση σε θέματα διαφορετικότητας και την υιοθέτηση στάσεων που βοηθούν στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

a9

Τους μαθητές του Γυμνασίου Πλατέος συνόδεψαν η υπεύθυνη του προγράμματος Λένα Δημητριάδου και οι εκπαιδευτικοί Μαριέττα Παυλίδου και Κωνσταντίνος Σωτηράκης.

a7 a6 a5 a4 a3

Προηγούμενο άρθρο1ο Δημ. Σχολείο Αλεξάνδρειας: “Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!! 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ!!!
Επόμενο άρθροΓΑΣ Αλεξάνδρεια: Η προπόνηση πριν την τελική «μάχη» της Αριδαίας