Ο καιρός: Ανοιξιάτικος καιρός μέσα στον χειμώνα

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Ηλιοφάνεια με λίγες σποραδικές νεφώσεις πυκνότερες στο Αιγαίο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη αναμένουμε το Σάββατο  5  Δεκεμβρίου. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία  θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, προκαλώντας κατά τόπους παγετό, ενώ κατά τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά  η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης.

Για σήμερα Σάββατο (05/12/2015) στα ανατολικά ηπειρωτικά, το νότιο Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 2 έως 13 στη βόρεια Ελλάδα, 5 έως 18 στη δυτική Ελλάδα, 4 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Για αύριο Κυριακή (06/12) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 τοπικά και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως και 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί  έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.