Οι λόγοι για τους οποίους τα παιδιά αγαπούν τον παππού και τη γιαγιά

Οι παππούδες παρέχουν μια σχέση ζωτικής σημασίας στα παιδιά. Παρέχουν φύλαξη και φροντίδα στα παιδιά και μπορούν να δώσουν πολλές συμβουλές για την ανατροφή τους.
Διαβάστε αναλυτικά τους λόγους που τα παιδιά λατρεύουν να περνούν πολλές ώρες με τον παππού και τη γιαγιά τους και πάντα χαμογελούν και τρέχουν στην αγκαλιά τους, όταν τους συναντούν.

– Οι παππούδες είναι πάντα έτοιμοι για μια περιπέτεια! Οι παππούδες λατρεύουν να βγαίνουν έξω τόσο όσο και τα παιδιά! Εκδρομές, επισκέψεις σε μουσεία, πικ – νικ κ.α  Θέλουν να κάνουν την κάθε μέρα ξεχωριστή για τα παιδιά. Βρίσκουν πράγματα που θα τους τραβήξουν το ενδιαφέρον, τα δελεάζουν και ανακαλύπτουν διαρκώς νέες ασχολίες μαζί τους.

– Δε βιάζονται ούτε πιέζουν τα παιδιά να ετοιμαστούν, ούτε απαιτούν να φύγουν από την παιδική χαρά, όταν έρχεται μεσημέρι. Έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους και δεν τους πειράζει να αργήσουν και λίγο, έτσι τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο το παιχνίδι μαζί τους.

– Ασχολούνται με τον κήπο και μαστορεύουν όλη τη ημέρα. Φραουλίτσες, μποστάνια, φυτά και λουλούδια, ο κήπος είναι από τις αγαπημένες ασχολίες των παιδιών και μόνο οι  παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν την όρεξη και το χρόνο για να το κάνουν! Οι παππούδες μπορεί να μαστορεύουν και να φτιάχνουν μικρές κατασκευές. Η επιδεξιότητα τους στις μικροκατασκευές συναρπάζει τα παιδιά που νιώθουν τα ίδια ότι συνεισφέρουν και αυτά με τη σειρά τους σε μια αποκατάσταση κάποιας βλάβης ή σε μια χειρωνακτική εργασία.

– Διαβάζουν βιβλία και παραμύθια στα παιδιά και ξέρουν πολλές ιστορίες. Ο παππούς και  η γιαγιά διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά και μάλιστα έχουν το χρόνο να τα διαβάσουν και δεύτερη και τρίτη φορά, εάν το εγγονάκι τους το επιθυμεί. Και όταν δε διαβάζουν με τα παιδιά παραμύθια, τότε ο παππούς και η γιαγιά λένε ιστορίες γεμάτες δράση και γέλιο από τότε που ήταν νέοι ή ακόμα και από τότε που ήταν και αυτοί παιδάκια. Σε κάθε παιδί αρέσει να ακούει ιστορίες από τη ζωή του παππού και της γιαγιάς του. Ειδικά οι προσωπικές τους ιστορίες είναι αυτές που μας κάνουν να τους θαυμάζουμε τόσο πολύ αλλά και να αναρωτιόμαστε, αν θα πετύχουμε ποτέ τόσα πολλά όσο εκείνοι.

– Ξέρουν τα πάντα! Κάθε παιδί πιστεύει ότι ο παππούς είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια ενώ αν κάτι δεν το γνωρίζει, τότε σίγουρα θα αφιερώσει τον χρόνο για να το βρει και να απαντήσει σε όποια ερώτηση του γίνει.

– Οι  παππούδες και οι γιαγιάδες γίνονται και αυτοί παιδιά και είναι διασκεδαστικό. Ό, τι κι αν ζητήσουν τα παιδιά από τη γιαγιά και τον παππού, όσο παιδικό και χαζό κι αν είναι, θα το κάνουν. Να τους καβαλήσουν, να τους φορέσουν αστεία καπέλα, να τους βάψουν το πρόσωπο με μπογιές. Οι παππούδες ξέρουν πώς είναι να είσαι παιδί και δεν το αλλάζουν με τίποτα! Παίζουν όσο μπορούν. Ίσως τα προβλήματα υγείας, που έχουν δεν τους επιτρέπουν να κάνουν και πολλά πράγματα αλλά σίγουρα είναι πρόθυμοι να παίξουν ο, τι το παιδί θέλει και αυτό είναι που λατρεύουν τα παιδιά : η προθυμία στη πρόταση τους για παιχνίδι,που η μαμά η ο μπαμπάς άλλες φορές αρνούνται λόγω έλλειψης χρόνου.

– Μαγειρεύουν άψογα. Τα φαγητά της γιαγιάς και το πρωινό του παππού δεν συγκρίνονται με κανένα φαγητό. Όλοι το ξέρουμε.

– Έχουν παράξενα αντικείμενα στο σπίτι. Από γουδοχέρι μέχρι πορσελάνες, οι παππούδες έχουν κάθε λογιών αντικείμενα που δεν βλέπουμε κάθε μέρα και τραβούν την περιέργεια των παιδιών. Αν πάλι χαλάσει κάτι δεν θα το κάνουν και θέμα. Εάν υπάρχει αποθήκη στο σπίτι, ο παππούς θα πάει με το παιδί  και θα του δείξει διάφορα παλιά αντικείμενα. Και το καλύτερο είναι ότι για όλα αυτά θα έχει να πει και από μια ιστορία.

– Κάνουν δώρα και δίνουν το χαρτζιλίκι. Αν και οι περισσότεροι δεν έχουν τα χρήματα, αγοράζουν δώρα στα παιδιά ή τους χαρίζουν αντικείμενα της ιδιοκτησίας τους. Όλα τα παιδιά περιμένουν  τους παππούδες, γιατί θα τους φέρουν είτε μπισκότα που θα είναι δικά τους ή θα τους δώσουν λεφτά για να αγοράσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι.

 – Πιστεύουν τα πάντα και αυτό τους κάνει να έχουν πλάκα. Τα παιδιά μπορούν να που οτιδήποτε σκέφτονται στον παππού και στη γιαγιά  αυτοί να το πιστέψουν με μια προσποιητή αφέλεια προκειμένου να μην κακοκαρδίσουν  το παιδί. Τα παιδιά αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση που κατάφεραν να ξεγελάσουν τον παππού η τη γιαγιά και βάζουν τη φαντασία τους  να δουλέψει και διηγούνται απίστευτες ιστορίες στον παππού και αυτός τις πιστεύει. Ποιο παιδί δε θα ήθελε τέτοια παρέα;

– Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μαθαίνουν στα παιδιά ικανότητες. Η γιαγιά και ο παππούς θα μάθουν στο παιδί πώς να ψαρεύει, να ράβει, να ανοίγει φύλλο, πράγματα για τα οποία οι γονείς δεν έχουν το χρόνο ή τις γνώσεις.

 – Οι παππούδες και οι γιαγιάδες δε μαλώνουν τα παιδιά. Συνήθως οι παππούδες δεν περνούν όλη τη μέρα με τα παιδιά και έτσι όταν κάτι πάει στραβά, απλώς το προσπερνούν.

govastileto.gr