ΝΑΤΟ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑ: Αν δεν βρείτε λύση με την Ελλάδα ξεχάστε την ένταξή σας στο ΝΑΤΟ

      Χαστούκι  από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ  Άντερς  Ράσμουελ  έφαγε ο υπερφίαλος και θρασύτατος  πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολας Γκρουέφσκι  (Νικόλαος Γρούιος). 

Σίγουρα του ήρθε, κυριολεκτικά, ο ουρανός… σφοντύλι, όταν άκουσε τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Άντερς Ράσμουσεν, να του λέει ψυχρά, ότι είναι καιρός να σταματήσει τα παιχνίδια με το όνομα Μακεδονία και να αποδεχτεί, άμεσα, μια συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα, για να ανοίξει, μόνον τότε, ο δρόμος για την ένταξη της χώρας του στη συμμαχία.

      Ο Ράσμουσεν επανέλαβε ενώπιον όλων των αξιωματούχων της ΠΓΔΜ ότι για το ΝΑΤΟ, βασική προϋπόθεση ένταξης της χώρας είναι το πέρας της διένεξης με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος. «Η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοικτή, όπως συμφωνήθηκε στο Βουκουρέστι το 2008. Θα λάβετε πρόσκληση μόλις επιτευχθεί μια αμοιβαίας αποδοχής συμφωνία με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας. Για αυτό σας προτρέπω να εντείνετε τις προσπάθειές σας προς την κατεύθυνση αυτή», είπε στον Γκρουέφκσι ο Ράσμουσεν, αφήνοντάς τον εμβρόντητο.
    Ακόμα δε και στην κοινή συνέντευξη Tύπου που δόθηκε μετά την αρχική ψυχρολουσία, ο Ράσμουσεν είπε ανοικτά ότι η ΠΓΔΜ, αν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, οφείλει να λάβει «σκληρές» αποφάσεις, όπως το έθεσε κομψά.
Πηγή: defence-point