Μια ορμόνη που αδυνατίζει καίγοντας το λίπος

Οι επιστήμονες του University of Harvard ανακάλυψαν τη «μαγική» ορμόνη που καίει το λίπος και βάζει φωτιά στον μεταβολισμό. Το όνομα αυτής ιριζίνη και η γυμναστική είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ενεργοποίησής της.

Η ορμόνη ιριζίνη, που πήρε το όνομα της από την Ίριδα, που κατά τη μυθολογία ήταν η γοργοπόδαρη αγγελιαφόρος των θεών, εντοπίζεται τόσο στα ποντίκια όσο και στον άνθρωπο και το όνομα αυτό, το πήρε διότι δρα και εντός του οργανισμού ως αγγελιαφόρος, μεταφέροντας ένα μήνυμα από τους μυς στον λιπώδη ιστό.

Σύμφωνα με πειράματα, η αερόβια άσκηση όπως το jogging και η ποδηλασία αυξάνει την έκκριση ιριζίνης, η οποία αυξάνει τον αναπνευστικό ρυθμό των λιποκυττάρων και την καύση περισσότερου λίπους στον οργανισμό. Η ιριζίνη έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το λευκό λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα μας σε καφέ λίπος, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων.

Όπως δηλώνει ο Pontus Bostrom, M.D., Ph.D, επικεφαλής της έρευνας, 30 λεπτά αερόβιας άσκησης την ημέρα αρκούν για αύξηση της παραγωγής ιριζίνης και καύση του τοπικού λίπους.

Οι ερευνητές εκτιμούν επίσης, ότι μια εκδοχή της ιριζίνης, θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα και ίσως κάποτε, να μη χρειάζεται να χάνουμε ώρες τρέχοντας σε διαδρόμους και γήπεδα, για να έχουμε ένα όμορφο σώμα…

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ: Κακόβουλο λογισμικό μέσω email «κλειδώνει» τον υπολογιστή σας
Επόμενο άρθροΤο θαύμα του καφέ στα μαλλιά σας