Μεγάλη πιθανότητα να χιονίσει στην περιοχή μας. Αλλάζει από αύριο ο καιρός

Αλλάζει ο καιρός από αύριο Κυριακή και περιμένουμε πολύ κρύο με βροχές και χιόνια ακόμα και στα πεδινά της χώρας.

Αιτία σύμφωνα με τα καιρικά μοντέλα  είναι η μεταφορά πολικών αερίων μαζών στην περιοχή μας.

Από πλευράς χιονοπτώσεων η περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας και γενικά η βόρεια Ελλάδα φαίνεται να επηρεάζονται από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ ο άνεμος από βόρεια  θα ενισχυθεί και θα φτάσει στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ. Την Τρίτη αναμένεται ισχυρός παγετός, με θερμοκρασίες πολύ χαμηλές στα βορειοδυτικά ακόμα και -15 βαθμούς. Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς θα κινηθεί ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη όπου τα χιόνια θα φτάσουν όχι μόνο στην Αττική και την Αθήνα, αλλά και στα νησιά, ακόμη και στη Κρήτη.

Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατ. Στερεάς αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της ανατ. Πελοποννήσου από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι τις νυχτερινές ώρες. Αρχικά θα ξεκινήσουν στη Θεσσαλία και βαθμιαία θα επεκταθούν νοτιότερα.

Από το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στις Κυκλάδες αλλά και στην Κρήτη.

Λιγότερο θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές. Από το απόγευμα και μετά θα πέσει χιονόνερο και το βράδυ θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.