Μείωση φόρων μετά … τα μπάνια – Πέφτουν στο μισό ο φόρος για πετρέλαιο θέρμανσης και η έκτακτη εισφορά

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Στόχος η αλλαγή κλίματος. Μετά τον… καύσωνα του φόρου για τα ακίνητα και την υπόλοιπη φορο – λαίλαπα του καλοκαιριού η κυβέρνηση θέλει… να αντιστρέψει το κλίμα και έτσι όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ με “πακέτο” φορο – ελαφρύνσεων.

Όλα δείχνουν ότι είναι απόφαση του Μαξίμου στις 6 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός να προβεί σε ανακοινώσεις για σαφή μείωση των φόρων από του χρόνου αλλά και για άμεση φοροελάφρυνση από έμμεση και άμεση φορολογία.

Οι πληροφορίες μιλούν για επτά σημεία τα οποία μένει μεν να συμφωνηθούν πλήρως με την τρόικα όλα δείχνουν όμως ότι θα υπάρξει τελική λύση και όλα θα είναι έτοιμα για τις σχετικές ανακοινώσεις από τη ΔΕΘ

Πρώτο σημείο η μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων ως προς τον ανώτατο συντελεστή, μια μείωση που θα φέρει το φόρο από το 42% στο 33%, ενώ θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% στο 20% με στόχο τη μείωση στο 15%.

Μεγάλη και άμεση ανάσα θα αποτελέσει για όλους τους πολίτες η μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο φόρος αναμένεται να μειωθεί από 30% ως και 50%.

Τρίτη μείωση που θα έχει άμεσα αποτελέσματα δεν είναι άλλη από τη μείωση της έκτακτης εισφοράς για μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 50% με τους συντελεστές να είναι σήμερα από 1% ως και 4% ανάλογα με το εισόδημα.

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει παγίωση του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%, επέκταση του συμψηφισμού των χρεών μεταξύ δημοσίου και πολιτών και πέραν του ΦΠΑ, αλλά και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες χωρίς εισόδημα την τελευταία τριετία.

Όλα αυτά μένει να συμφωνηθούν μέχρι… τελείας με την τρόικα, όμως στην κυβέρνηση είναι αισιόδοξοι ότι ως τις 6 Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμοι για τις σχετικές ανακοινώσεις