Μαζικά ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς σε χώρες των Βαλκανίων για να αποφύγουν τα capital controls

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες ανοίγουν λογαριασμούς καταθέσεων κυρίως στην Βουλγαρία για να παρακάμψουν τους ασφυκτικούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Και μη νομίζει κανείς ότι πρόκειται για επιχειρήσεις κολοσσούς, αλλά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους για να διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά τις εμπορικές τους συναλλαγές στο εξωτερικό, ενέργειες που είναι αναγκαίες για την επιβίωση και για τη λειτουργία τους.

Στο δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κατατεθεί χιλιάδες αιτήματα για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε κυπριακές, βουλγαρικές, ρουμανικές, αγγλικές, αλλά και γερμανικές τράπεζες προκαλώντας… συμφόρηση.

Το άνοιγμα ενός λογαριασμού στο εξωτερικό δεν είναι κάτι το δύσκολο, λόγω Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξει εύκολα ένας εταιρικός ή ατομικός λογαριασμός στις παραπάνω χώρες και δεν χρειάζεται να υπάρχει φυσική παρουσία. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας για το άνοιγμα λογαριασμού γίνεται ηλεκτρονικά.

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, μόνο στη Βουλγαρία υπολογίζεται ότι πάνω από 60.000 Ελληνες έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα λογαριασμό σε βουλγαρική τράπεζα.