Κατέβασαν ρολά» τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σήμερα Τρίτη

Κατέβασαν ρολά» τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σήμερα Τρίτη, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (Π.Ο.Ε.Π.Π.Π.), διαμαρτυρόμενη για το νέο χαράτσι που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών σε κάθε στήλη των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ.

Το νέο χαράτσι αναμένεται να ισχύσει από 1η Ιανουαρίου και στόχος των κινητοποιήσεων των πρακτόρων είναι να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο, καθώς υπολογίζεται πως από τη μείωση του τζίρου κινδυνεύουν με «λουκέτο» περισσότερα από 1.000 πρακτορεία.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τα μηνύματα που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στην ΠΟΕΠΠΠ, η συμμετοχή των πρακτόρων στην αυριανή απεργία αναμένεται να είναι καθολική. Άλλωστε οι πράκτορες έχουν παράδοση δυναμικών κινητοποιήσεων, όπως έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, συμμετέχοντας με ποσοστά που ξεπερνούν κατά πολύ το 90%, σε κάθε απεργία που αποφασίζει η ομοσπονδία τους.

Ήδη, από την περασμένη Τρίτη, σε όλα τα πρακτορεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχουν αναρτηθεί οι αφίσες που ενημερώνουν για την κινητοποίηση, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως περισσότεροι από 3.000 πράκτορες θα πάρουν μέρος στην πορεία που οργανώνει η ΠΟΕΠΠΠ από τα γραφεία της, στην πλατεία «Καραϊσκάκη» (Καρόλου και Μάρνης) μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη, ίσως, φορά που η απεργία θα έχει καθολικό χαρακτήρα, καθώς δεν θα λειτουργήσει ούτε το μηχανογραφικό του οργανισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν θα λειτουργήσει ούτε το ιπποδρομιακό στοίχημα. Αυτό σημαίνει πως από μια και μόνο μέρα απεργίας των πρακτόρων, οι απώλειες για το ελληνικό δημόσιο θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τα 2 εκατ. ευρώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΠΟΕΠΠΠ καλεί όλους τους συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα την Τρίτη 1/12, να μην λείψει κανένας από την πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα ξεκινήσει από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, για τον καταστροφικό φόρο που επέβαλλε η κυβέρνηση στον κλάδο μας.

Συνάδελφε, Η παρουσία σου είναι απαραίτητη γιατί μόνο ενωμένοι και με μαζική συμμετοχή στο δίκαιο αγώνα μας, θα ανατρέψουμε αυτό το καταστροφικό μέτρο, όπως το κάναμε και στο παρελθόν, δύο φορές, θα το επαναλάβουμε και τώρα γιατί το δίκαιο είναι με το μέρος μας.

ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ

Κ. Τοπτσίδης: Να μη λείψει κανείς από την πορεία

Μήνυμα σε όλους τους πράκτορες, ενόψει της αυριανής απεργιακής κινητοποίησης, απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ, Κυριάκος Τοπτσίδης, μέσω της στήλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καλώ όλους τους πράκτορες της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο και πρέπει η φωνή μας να φτάσει δυνατή, ξεκάθαρη και αποφασιστική στα αυτιά των υπευθύνων. Η αυριανή συγκέντρωση πρέπει να στείλει ένα μεγάλο μήνυμα και γι’ αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν. Γιατί είναι βέβαιο πως αν δεν πάρουν πίσω το μέτρο, εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε, αλλά θα κλιμακώσουμε την αντίδραση μας. Είναι θέμα επιβίωσης και με το ψωμί μας δεν μπορεί να παίζει κανείς».

Συνάδελφοι

Την Τρίτη 1/12/2015 ο κλάδος μας δίνει ακόμη μια μεγάλη μάχη για την επιβίωση του. Σίγουρα δεν θα είναι η τελευταίο μάχη, αλλά είναι η πιο σημαντική μέχρι την επόμενη. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεχόμαστε μια πρωτοφανή επίθεση και ο τελικός στόχος είναι η εξαφάνιση του δικτύου πρακτορείων που τόσα χρονιά εξυπηρετεί την επίγειο προσφορά τυχερών παιχνιδιών. Κάποιοι θα σας πουν ότι το μέτρο της ανήθικης φορολόγησης των συναλλαγών έγινε από άγνοια, από κακή εκτίμηση της κυβέρνησης, ακόμη κι από ανικανότητα.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι έχουμε ενημερώσει και προειδοποιήσει για τις καταστροφικές συνέπειες του μέτρου και είναι σίγουρο ότι ξέρουν πολύ καλά τις επιπτώσεις της επιλογής τους. Παρ’ όλα αυτά προχώρησαν στην ψήφιση του μέτρου, καταδεικνύοντας με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο ότι δεν τους ενδιαφέρουν οικογένειες των 4.500 πρακτόρων και των 22.000 εργαζομένων σε αυτά. Το μόνο που τελικά τους ενδιαφέρει είναι να κλείσουν τα πρακτορεία μας για ν’ αδειάσει ο χώρος, να χωρέσουν οι νέοι επενδυτές που καιροφυλακτούν και υπαγορεύουν νομούς και αποφάσεις. Οι σύμμαχοι μας τέλειωσαν. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις για στήριξη του δικτύου μας αποδείχτηκαν λογία πλάνα και καθησυχαστικά για να συνεχίσουν να υφαίνουν τα ύπουλα σχέδιο τους.

 Όλοι τους, όμως, δεν έχουν υπολογίσει την αντίδραση του απελπισμένου πράκτορα , του άνθρωπου που πρέπει να παλέψει για την οικογένεια του. Ποντάρουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε και θεωρούν ότι οι αντιδράσεις μας θα είναι υποτονικές και δεν θα σταθούν ικανές να αποτρέψουν την πρόθεση τους να κλείσουν το πρακτορεία μας. Στο χέρι μας είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Όλοι μαζί θα αντισταθούμε στην εφαρμογή της ληστρικής φορολόγησης των παικτών-πελατών μας.

Ξεκινάμε με την μεγάλη πορεία της Τρίτης και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας. Δεν έχει το δικαίωμα κανενός συνάδελφος να λείψει από την πορεία, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Ήδη οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για πρωτοφανή συμμέτοχη απ’ όλη την Ελλάδα και οι Αθηναίοι συνάδελφοι οργανώνονται ανά περιοχή για τη μεγάλη συνάντηση το πρωί της Τρίτης. Είμαι σίγουρος ότι ο όγκος της πορείας διαμαρτυρίας θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και θα τους υποχρεώσει ν’ αναθεωρήσουν το σχέδια τους. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το ψωμί μας. Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες πολίτες και συνεισφέρουμε τα μέγιστα στον κρατικό προϋπολογισμό Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης διαλογής όπως έντεχνο μας παρουσιάζουν οι εμπνευστές του παράλογου φόρου. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όλοι οι πράκτορες της χωράς δίνουμε ραντεβού την Τρίτη το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη για να διαδηλώσουμε ότι το μέτρο αυτο δεν θα βρει πρακτορείο ανοιχτό για να εφαρμοστεί.

Πρόεδρος ΕΠΠΑΠ Πουλημάς Γιώργος