Καλοκαιρινές δράσεις Προσκόπων Αλεξάνδρειας!

Ένα ακόμη καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του και μια νέα Προσκοπική χρονιά αρχίζει.

Τα συναισθήματα πολλά, οι καλοκαιρινές δράσεις γράφτηκαν στην ιστορία, ο νέος σχεδιασμός είναι μπροστά μας. Ας δούμε λοιπόν τι πραγματοποιήσαμε αυτό το δύσκολο για όλους μας καλοκαίρι !

DSC_1494

Τα τμήματά μας, μετά από μια χρονιά με όλο «περιπέτεια» και Προσκοπική αλλά και κοινωνική, δημιούργησαν με τη δύναμη των ενήλικων στελεχών, τη συμμετοχή των μικρών μελών μας και την υποστήριξη των γονέων, όλες τις καλές προϋποθέσεις για δράσεις με επιτυχία. Στις δράσεις μας απολαύσαμε και βουνό και θάλασσα. Τα μέρη που πήγαμε ήταν η Καστανιά Βερμίου, το Βαρικό στην Πιερία, η Γρίτσα στο Λιτόχωρο (είχε και λίγο Όλυμπο) και η καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή στην Waterland στη Θεσσαλονίκη.

DSC_2097

Τα προγράμματα στηρίχθηκαν στην Προσκοπική μέθοδο και κατ’ επέκταση στο στοιχείο της φύσης. Συνηθίζουμε να λέμε «ο Πρόσκοπος ζει στη φύση, με τη φύση και για τη φύση». Η ύπαιθρος είναι ένα ασφαλές πεδίο για δραστηριότητες με παιδιά και νέους. Η φύση όπως γνωρίζουμε προσφέρει πολλά ερεθίσματα, η ίδια η χαρά της ανακάλυψης της φύσης και των ζώων είναι αναντικατάστατη.

DSC_0201

Όση ώρα και να έχουμε περάσει μέσα στη φύση, εκείνη δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει, δε θα αισθανθούμε ποτέ ανιαρά. Ιδιαίτερα σήμερα που τα παιδιά και οι νέοι είναι απομακρυσμένοι από τη φύση όσο ποτέ άλλοτε, είναι σωστό και αναγκαίο να τους δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φύση, να πειραματιστούν και να αντλήσουν από τις αμέτρητες εμπειρίες που έχει να προσφέρει.

DSC_2099

Στο φετινό καλοκαίρι ανακαλύψαμε για άλλη μια χρονιά το χαμόγελο, την παρέα, το ταξίδι, τη φαντασία, τη δημιουργία, το παιχνίδι, τη συνεργασία, την άμιλλα και πολλά άλλα που κρύβει η ζωή ενός Προσκόπου!

DSC_1897

Ευχόμαστε σε όλα τα μικρά μέλη μας καλή σχολική χρονιά και σας ενημερώνουμε ότι οι συγκεντρώσεις μας αρχίζουν στις 19 Σεπτεμβρίου ημέρα Σάββατο ( κάθε εβδομάδα), ώρες 16.00 για τα παιδιά Δημοτικού και 18.15 για τα παιδιά Γυμνασίου. Ανακοινώνουμε επίσης ότι ο Αγιασμός για τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί στην έδρα μας.

DSC_1194 04 PROSK ALEX 03 PROSK ALEX 02 PROSK ALEX IMG_20150829_133916 IMG_20150829_133803

Σας περιμένουμε.

Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας

Προηγούμενο άρθροΗ υποψήφια των ΑΝΕΛ στην Ημαθία Μανταλένα Παπαδοπούλου στο MEGA
Επόμενο άρθροΗ ΕΣΕΕ και το εμπόριο της Μακεδονίας συνεδρίασαν στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ και κατέληξαν σε ψήφισμα, μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις και εκτιμήσεις για το μέλλον της αγοράς και της χώρας