Θεατρικά Βραβεία του 6ου Διαπολιτισμικού Σχολείου Κορδελιού, με σημασία και για την Ημαθία

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχε η θεατρική ομάδα του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθέριου Κορδελιού στους 15ους Μαθητικούς Θεατρικούς Αγώνες “ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ 2015”.

002

Διακρίσεις με ιδιαίτερη σημασία και για τον Δήμο Αλεξάνδρειας καθώς το βραβείο “ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ” απέσπασαν οι μαθητές για “Το ματωμένο βουνό” του συγγραφέα και Πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, Αλέξανδρου Ακριτίδη, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Θυμιοπούλου. Το 6ο Διαπολιτισμικό απέσπασε επίσης το βραβείο “ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ” για τις “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη και πάλι σε διασκευή Αναστασίας Θυμιοπούλου. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του Σχολείου, Στέργιος Παπαδόπουλος, σε σχετικό δελτίο τύπου:

«…Βραβείο “ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ” για τις Εκκλησιάζουσες”

του Αριστοφάνη και βραβείο “ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ” για “Το ματωμένο βουνό” του Αλέξανδρου Ακριτίδη, τον οποίο ευχαριστούμε ακόμα μια φορά που με το “δυνατό” του διήγημα συνέβαλε σε αυτή μας τη διάκριση. Και τα δυο έργα σε διασκευή Αναστασίας Θυμιοπούλου.

004

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο οφείλουμε στα παιδιά για τη συνεργασία, την υπομονή, το ταλέντο και την προσπάθειά τους, τους τελευταίους 6-7 μήνες καθώς και στην εμψυχώτρια-σκηνοθέτη Αναστασία Θυμιοπούλου.

Στο Σύλλογο Γονέων & στο Σύλλογο Διδασκόντων που στηρίζει τέτοιες δράσεις, δράσεις που προάγουν την κουλτούρα του σχολείου».

005

Σημείωμα της εμψυχώτριας, Αναστασίας Θυμιοπούλου:

«Φέτος η θεατρική ομάδα του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού αποτελείται από 32 μικρούς ηθοποιούς, αλλά μεγάλα ταλέντα. Καταφέραμε σε λίγο διάστημα να ανεβάσουμε δυο απαιτητικά έργα, για να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά, ότι τα παιδιά όταν προσπαθούν μπορούν να επιτύχουν πολλά. Τα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όχι μόνο γιατί με βοήθησαν να δημιουργήσω και να ολοκληρώσω κάτι που τόσο αγαπώ, αλλά κυρίως για την υπομονή τους…»

003 006 007 008 009 0091 0092 0093