Η Ελληνική κυβέρνηση αποκλείει περεταίρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Ο  Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης  από τις Βρυξέλες δηλώνει ότι οι θεσμοί επιμένουν σε μειώσεις συντέξεων και μεγάλες αυξήσεις στο ΦΠΑ, ενώ τονίζει ότι “παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά”.

Το νέο μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα προς τους θεσμούς είναι ότι δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς, ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα,  καθώς στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη ίσως η τελευταία πράξη των δραματικών διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς.

Κυβερνητικά στελέχη  τόνιζαν το απόγευμα της Κυριακής ότι δεν θα γίνει δεκτό κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη -«το πείραμα αρκετά κράτησε» σημείωναν- και εξαπέλυσαν μύδρους  κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις απαιτήσεις που βάζει στο τραπέζι.

«Το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% (ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ! Μέτρα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους και αποδεδειγμένα οδηγούν σε νέο κύκλο ύφεσης» ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

Η Ελληνική κυβέρνηση σε ουδεμία περίπτωση θα δεχθεί περεταίρω μείωση των συντάξεων εξαθλιώνοντας  περισσότερο τον ήδη δεινοπαθούντα ελληνικό λαό τόνισαν οι πηγές..