Δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης

«Ημέρα ιστορικής μνήμης και εθνικής περισυλλογής η σημερινή, καθώς συμπληρώνονται 563 χρόνια από την ημέρα που «η Πόλις εάλω», από την αποφράδα ημέρα που η Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, του Πολιτισμού και της Ορθοδοξίας, έπεσε ηρωικά μαχόμενη στα χέρια των Οθωμανών.

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης και η κατάρρευση του Βυζαντίου σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής δόξας, μεγαλείου και πολιτισμικής προσφοράς και άφησε βαθιά χαραγμένα τα ίχνη της στο συλλογικό υποσυνείδητο του Ελληνισμού.

Η 29η Μαΐου 1453 μπορεί να αποτέλεσε την αρχή μιας μακραίωνης υποδούλωσης, ωστόσο το Ελληνικό πνεύμα και η Ορθόδοξη πίστη κατάφεραν όχι μόνο να κρατηθούν ζωντανά επί αιώνες, αλλά επιπλέον αποτέλεσαν φωτεινά σημεία αναφοράς για την αναγέννηση του Ελληνισμού.

Και αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής επετείου: ότι οι Έλληνες και γενικότερα ο Ελληνισμός μπορούν να ξεπερνούν τα όποια εμπόδια και τις δοκιμασίες όσο σκληρές και αν είναι. Αρκεί ως λαός να είμαστε ενωμένοι και να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και τις δυνατότητές μας».

 

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 30 Μαΐου – Σημαντικά γεγονότα
Επόμενο άρθροΈρευνα δείχνει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων