ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Τα στοιχεία, αναδεικνύουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στον τομέα των φορολογικών ελέγχων”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης για τους ελέγχους στη λίστα Lagarde, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ο κ. Αλεξιάδης, με μισές αλήθειες, επιχείρησε να πει πολλά ψέματα.

Απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία, που αναδεικνύουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στον τομέα των φορολογικών ελέγχων.

 Δεν ανέφερε αριθμό υποθέσεων στις οποίες ξεκίνησε ο έλεγχος το 2015.

 Δεν ενημέρωσε τους φορολογούμενους πόσα τελικά εισέπραξε από τη λίστα Lagarde στους 14 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

 Έκρυψε το γεγονός ότι τα ποσά που βεβαιώθηκαν το 2015, αποτελούν προϊόν δουλειάς των φοροελεγκτικών μηχανισμών τα δύο προηγούμενα χρόνια.

 Η αλήθεια είναι ότι το 2015, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αλεξιάδης, στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης του, τον περασμένο Οκτώβριο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε τους λιγότερους ελέγχους στη λίστα Lagarde.

 Η Κυβέρνηση, πέρα από το φρένο που πάτησε στη διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Lagarde, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις 36.000 εκκρεμείς υποθέσεις που ερευνούσε το ΣΔΟΕ και τις 2.500 εισαγγελικές παραγγελίες, που αφορούσαν συγκεκριμένες υποθέσεις και οι οποίες είναι αδύνατον πλέον να ελεγχθούν μετά τη διάλυσή του».

*Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας, που κατέθεσε ο κ. Αλεξιάδης:

lista nd

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Καππαδοκών Πλατέος Ο ΒΑΡΑΣΟΣ: Παρουσίαση βιβλίου στο Δημ. Θέατρο Πλατέος
Επόμενο άρθροΟι μαθητές του Γυμνασίου Πλατέος συναντούν το συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη