Τα Ελληνικά και Ιταλικά τρόφιμα ..μας κάνουν ευφυέστερους – Γράφει η Ειρήνη Αιμονιώτη

Τα ελληνικά ή τα ιταλικά τρόφιμα ,μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν υγιές τα εγκεφαλικά τους κύτταρα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Αμερικάνικης Ακαδημίας  Νευρολογίας.

Ειρήνη Αιμονιώτη
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Ειρήνη Αιμονιώτη

Την μελέτη την ακολούθησαν 967 ψυχικά υγιή άτομα στη Σκωτία, για τρία χρόνια. Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μετάβαση στη μεσογειακή διατροφή, μπορεί να αντισταθμίσει περίπου το ήμισυ των επιπτώσεων της γήρανσης των εγκεφαλικών κυττάρων.

«Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλος συρρικνώνεται και χάνουμε κύτταρα του εγκεφάλου που μπορεί να επηρεάσουν και τη μάθηση αλλά και τη μνήμη».

Ο Δρ. Michelle Luciano  συγγραφέας και νευρολόγος της μελέτης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου.

« Η μελέτη αποδεικνύει πως η μεσογειακή διατροφή, προστατεύει την υγεία του εγκεφάλου. Τα άτομα που δεν παρακολούθησαν την συγκεκριμένη δίαιτα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν αριθμό των κυττάρων, σε σύγκριση με αυτούς που ακολούθησαν πιστά την δίαιτα τα τρία χρόνια. Μαγνητική τομογραφία (MRI)μας απέδειξε πως όχι μόνο δεν είχαμε απόλυες των εγκεφαλικών κυττάρων, αλλά το αντίθετο είδαμε αύξηση αυτών».

Προηγούμενο άρθροΑς μην ξεχάσουμε ποτέ – Γράφει ο Δημήτριος Τοπάλης
Επόμενο άρθροΣε διαβούλευση τέθηκε, από σήμερα μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2017, ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων