Σοκολατόπιτα πειρασμός…

Το γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Είναι εύκολο και γίνεται στο πι και φι με υλικά φθηνά, που έχουμε στο σπίτι. Μπορούμε να την κόψουμε σε μικρά ορθογώνια κομμάτια «σαν παστάκια» που τα διατηρούμε στο ψυγείο και συνοδεύουμε τον καφέ ή το τσάι.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γασρονομίας και Πολιτισμού

Εμείς χρησιμοποιήσαμε σοκολάτα κουβερτούρας μαύρη, γιατί μου αρέσει πολύ, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος ή μίγμα και των δύο. Φίλη μου αντί για νερό χρησιμοποιεί φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και αφού βάλει το αλεύρι προσθέτει και κομματάκια πορτοκαλιού γλασέ.

Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε την σοκολατόπιτα βάζοντας ένα κερασάκι σε κάθε κομμάτι.

Η ωραιότερη σοκολατόπιτα πάντος είναι αυτή που μου έφτιαξε η Βερόνικα.

Μοιράζομαι την συνταγή μαζί σας.

Σοκολατόπιτα

Από την Φωτεινή Κασσαβέτη, εξέχουσα βοτανολόγο και υπέροχη μαγείρισσα.

Σοκολατόπιτα 2 1 Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη

2 φλιτζάνια  ζάχαρη

1 φλιτζάνι βραστό νερό

3/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη

1/4 φλιτζανιού κονιάκ ή Grand Marnier

1 βανίλια

1 1/2 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

5 αυγά

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε μικρά κομμάτια

Σοκολατόπιτα 1

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στη μαργαρίνη. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και ρίχνουμε και το κονιάκ

Κρατάμε 1 φλ. τσαγιού γεμάτο από το υγρό κακάο για το τέλος.

 Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα καλά.

Τότε ρίχνουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε και τα αυγά και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας καλά με την μαρίζ.

Βουτυρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C  για 20 λεπτά.

Την βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το φλιτζάνι τσαγιού υγρό κακάο που κρατήσαμε.

Βγάζουμε από τον φούρνο την σοκολατόπιτα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μέσα ρίχνουμε κομμάτια από την κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα περιχύνουμε την σοκολατόπιτα.

Την αφήνουμε να κρυώσει και είναι όνειρο….

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2024