Συνταγή: Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας – Εύκολη νόστιμη και γρήγορα

Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Υλικά (10 μερίδες)

  • 500 gr φύλλο κρούστας

    Άννα Καταχανά Katahana
    Από την Άννα Καταχανά ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη
  • 80 gr βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη & 1 κ.γ. κανέλα για τα φύλλα
  • 180 gr ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 180 gr λάδι
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 350 gr γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. λικέρ
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 2 τεμάχια

Σιρόπι

  • 250 gr ζάχαρη
  • 250 gr νερό
  • 2 πορτοκάλια, το χυμό
  • λίγη φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε καλά το πιρέξ μας.
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλα.
Χωρίζουμε τα μισά φύλλα μας περίπου 6-7 και τα απλώνουμε ένα ένα . Τα βουτυρώνουμε  και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα σουρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο και τα τοποθετούμε στο πιρέξ κατά μήκος. Προσπαθούμε να μην τα στριμώξουμε αλλά να χωρέσει όλα τα φύλλα μας.

πορτοκαλόπιτα 2
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

πορτοκαλόπιτα 3Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι, το baking powder, το γιαούρτι, το λικέρ και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Ανακατεύουμε ξανά. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα φύλλα ένα-ένα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα μας.

πορτοκαλόπιτα 4Ρίχνουμε το μείγμα μας επάνω από τα ψημένα φύλλα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 – 180°C για περίπου 30 λεπτά, έως ότου ροδίσει καλά από πάνω και να έχει ψηθεί και από κάτω. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

πορτοκαλόπιτα 5Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά.

Σιροπιάζουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα μας με το ζεστό σιρόπι και την αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πιεί το σιρόπι.

πορτοκαλόπιτα 6Καλή μας όρεξη!!

Προηγούμενο άρθροΑμερικανοί καρδιολόγοι: Τέρμα στην καθημερινή ασπιρίνη ως προληπτικό μέτρο έναντι εμφραγμάτων και εγκεφαλικών για ηλικιωμένους
Επόμενο άρθροΑυγά σκραμπλ …για ένα τονωτικό πρωινό