Ο ήλιος κάνει καλό στο μυαλό! – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

 «Πάω μια βόλτα να καθαρίσει το μυαλό μου», είναι μια έκφραση που ακούμε συχνά αλλά και λέμε συχνά όταν «μπλοκάρει» το κεντρικό σύστημα της μηχανής που λέγεται ανθρώπινο σώμα, φυσικά μιλάμε  για ότι περιέχει το κεφάλι μας…

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

 Σύμφωνα με μία αμερικανική μελέτη του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμας η επίδραση της ηλιοφάνειας στο μυαλό μας είναι καταλυτική. Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι το μυαλό μας δεν λειτουργεί,  άλλες νιώθουμε ότι παίρνει χιλιάδες στροφές και άλλες πως κατεβάζει άπειρες ιδέες.   Ναι!  Όλα οφείλονται στον… ήλιο!

Στη μελέτη αυτή διαπίστωσαν ότι η νοητική διαύγεια ενός ατόμου κατά τις ηλιόλουστες ημέρες είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις συννεφιασμένες ημέρες, ανεξαρτήτως εποχής. Η γεωγραφική θέση και τα επίπεδα ηλιοφάνειας στις περιοχές όπου ζούσαν οι εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνα, είχαν επίδραση στην ψυχολογική λειτουργιά του εγκεφάλου.

Επίσημα λοιπόν ανακοίνωσαν πως ότι τα άτομα που δέχονταν λιγότερο ηλιακό φως ήταν εκείνα που είχαν τις υψηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν νοητική φθορά και πως η εποχική κατάθλιψη θα μπορούσε να σχετίζεται και με την επίδραση της ηλιοφάνειας στη νοητική διαύγεια. Τα άτομα που εμφανίζουν προβλήματα μνήμης και  ξεχνούν ευκολότερα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους, έχουν πρόβλημα λόγο περιορισμένης ηλιοφάνειας.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχει ηλιοφάνεια περισσότερο από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές  χώρες. Εδώ η διάθεση των ανθρώπων είναι διαφορετική  και μάλλον βρίσκονται σε μόνιμη διάθεση άνοιξης ή και  καλοκαιριού και όπως όλα δείχνουν, τελικά ίσως να μην είναι τυχαίες.

 Γι αυτό οι Έλληνες είναι ο λαός  με την διαφορετική νοητική επαγρύπνηση και δημιουργικότητα, η Ελλάδα είναι η κοιτίδα γνώσης, πολιτισμού, δημοκρατίας και ελευθερίας, που έδωσε τα φώτα του σε όλο τον κόσμο,  ο λαμπερός ήλιος, η αύξηση τόσο των θερμοκρασιών ενδεχομένως  είναι μαγικές!

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια ημέρα ορθοδοντικής υγείας: Η πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό πρέπει να γίνεται το αργότερο έως την ηλικία των 6 χρόνων
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν από χτες και ολοκληρώνονται την 31η Μαΐου οι αιτήσεις εγγραφής και δήλωση προτίμησης για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ