Νίκη – πρόκριση με ευρωπαϊκό κοστούμι – Γράφει ο Γιάννης Νικολάου

Ο ΠΑΟΚ χθες ήταν πάλι μέτριος.  Κι είχε απέναντί του μια ομάδα με μύρια προβλήματα εξ αιτίας της καραντίνας που ήταν οι παίκτες της από έναν ιό που κόλλησαν στο ταξίδι τους στο Αζερμπαϊτζάν.

Έμεινε πίσω στο σκορ από το πρώτο λεπτό, αλλά κατάφερε να γυρίσει το παιγνίδι με δυο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη, που φώναξε βροντερό «παρών».

Όπως και νάναι όμως, κατάφερε τον στόχο του και ουσιαστικά με τη νίκη αυτή, μόνο αν αυτοκτονήσει δεν θα συνεχίσει τον ευρωπαϊκό του δρόμο.

Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά μετά την ισοφάριση με το πέναλτι που κέρδισε ο Ροντρίγκες, ο ΠΑΟΚ έλεγξε τον ρυθμό του παιγνιδιού, κυκλοφόρησε άνετα τη μπάλα, εξασφάλισε την ησυχία του στον ανασταλτικό τομέα, αλλά εκτός από κάποιες ατομικές προσπάθειες των Κάμπος και Ροντρίγκες δεν έγινε απειλητικός για την εστία των Τσέχων της Σλόβαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι και όσο είχαν δυνάμεις έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στο μισό του γήπεδο. Ήταν όμως ανούσιοι και φλύαροι και εκτός από το δοκάρι που είχαν, δεν απείλησαν τον ΠΑΟΚ.

Στο διάστημα αυτό οι Θεσσαλονικείς προβλημάτισαν αφού ουσιαστικά δεν μπορούσαν να αλλάξουν εύκολες πάσες με κίνηση στον χώρο για να παγώσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους.

Όμως, σε συνδυασμό με την κούραση των παικτών της Σλόβαν Λίμπερετς, το σημείο κλειδί του παιγνιδιού ήταν η είσοδος του Μυστακίδη.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να βγαίνει επικίνδυνα στον χώρο και στην κόντρα.

Σε μια τέτοια φάση, στο 82, ο Λέοβατς έκανε σέντρα –λουκούμι στον Αθανασιάδη, που πάτησε γερά, σηκώθηκε ψηλά και με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ήταν ουσιαστικά, το πρόωρο τέλος του παιγνιδιού, αφού η πίεση των Τσέχων στο λίγο διάστημα που απέμενε, ήταν άκαρπη. Κι αν ο χασογκόλης Ροντρίγκες ήταν πιο προσεκτικός ή είχε μεγαλύτερη επαφή με τα δίχτυα, θα σημείωνε κι άλλο γκολ στην απίστευτη (για μια ακόμη φορά) ευκαιρία που χάθηκε…

Η κριτική των παικτών

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ:

Γλύκος: Δε φέρει ευθύνη στο γκολ της Σλόβαν και έκανε μια σοβαρή εμφάνιση.

Μάτος: Ο Βραζιλιάνος, σ’ αυτό το παιγνίδι ήταν προσηλωμένος σχεδόν αποκλειστικά στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Κι ήταν σοβαρός και σταθερός.

Τζαβέλλας: Νευρικός σε όλη τη διάρκεια του παιγνιδιού. Δεν έχασε προσωπικές μονομαχίες, αλλά είχε πρόβλημα συνεννόησης με τον Γλύκο.

 Βαρέλα: Εξακολουθητικά μέτριος. Αργός, βαρύς, χωρίς καθαρό μυαλό και σχεδόν πάντα έβγαινε στη μπάλα ένα «κλικ» πίσω.

 Λέοβατς: Ξεκίνησε «μουδιασμένα», αλλά βρήκε γρήγορα τα πατήματά του, ανέβηκε πολλές φορές στην επίθεση (μια εξ αυτών έκανε τη σέντρα από την οποία προήλθε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ), αλλά στην άμυνα τα βρήκε σκούρα με τους γρήγορους εξτρέμ της Σλόβαν.

 Κάνιας: Ήταν ο κλασικός κόφτης του ΠΑΟΚ, επιχείρησε και κάθετες πάσες, αλλά είχε μέτρια συνεργασία με τους Τσίμιροτ και Σάχοφ.

 Τσίμιροτ: Ανασταλτικά δεν είχε προβλήματα. Αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου στην ανάπτυξη του παιγνιδιού. Μετριότατος.

 Σάχοφ: Έτρεξε, πίεσε αλλά δεν είχε κι αυτός συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιγνιδιού.

 Κάμπος: Ο καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, εξαφανίστηκε στην επανάληψη.

 Ροντρίγκες: Ο γνωστός γρήγορος και χασογκόλης παίκτης. Κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης, αλλά προ κενής εστίας έχασε γκολ…

Αθανασιάδης: Πέτυχε δυο γκολ, πίεσε ψηλά, ήταν κινητικός. Συνεχής απειλή για τους Τσέχους, έστω κι αν δεν πήρε πάσες από τους συμπαίκτες του.

 ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ:

Μυστακίδης: Μπήκε στη θέση του Κάμπος κι έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ.

 Τιάμ: Μπήκε στη θέση του Σάχοφ, αλλά ήταν στο γήπεδο είτε δεν ήταν, ένα και το αυτό.

 Κρέσπο: Αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορεί να κριθεί.

Προηγούμενο άρθροΠερί «πλαστικού» χρήματος – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
Επόμενο άρθροΘ. Θεοχαρόπουλος: Ταλαιπωρία των αγροτών λόγω μη λειτουργίας του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αυτόματη έκδοση βεβαίωσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών