Μετ΄ εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας

Μετ΄εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού από τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται. Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στους παρακάτω δρόμους:

Στο νομό Ημαθίας, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 91ο χιλιόμετρο έως το 98ο χιλιόμετρο (όρια με περιφερειακή ενότητα Κοζάνης) και στις επαρχιακές οδούς  Βέροιας  –  Σελίου, από το 22ο χιλιόμετρο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου),  Νάουσας – Σελίου από το 6ο χιλιόμετρο έως το 19Ο χιλιόμετρο,  Βέροιας  –  Δασκίου, από το 5ο χιλιόμετρο έως το 43ο χιλιόμετρο, Βέροιας  –  Κωστοχωρίου, από το 5ο χιλιόμετρο έως το 19ο χιλιόμετρο, Νάουσας – Τριών – Πέντε  Πηγαδίων, από το 6ο χιλιόμετρο έως το 17ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών) και  Νάουσας – Ροδοχωρίου. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στο νομό Πέλλας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας.

Στο νομό Χαλκιδικής, στις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από το 34ο χιλιόμετρο έως το 64ο χιλιόμετρο, Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 65ο χιλιόμετρο έως το 95 χιλιόμετρο, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, Αρναίας  –  Στανού, Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς, Μ. Παναγιάς – Πλανών, Πολυγύρου – Ιερισσού (από Πλανά έως Ιερισσό), Πολυγύρου – Γερακινής, από το 1ο χιλιόμετρο έως το 5ο χιλιόμετρο, Πολυγύρου –  Πλανών, Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου,  Ν. Μουδανιών – Συκιάς, στο 51ο χιλιόμετρο (Θέση Τριπόταμος), από το 60ο χιλιόμετρο έως το 75ο χιλιόμετρο (Σάρτη), στο 83ο χιλιόμετρο (Πόρτο Κουφό), στο 86ο χιλιόμετρο (Καλαμίτσι) και στο 94ο χιλιόμετρο. Επίσης, στην επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη, Νέων Μουδανιών – Παλιουρίου, από το 43ο χιλιόμετρο (Πευκοχώρι) έως το 58ο χιλιόμετρο (Αγία Παρασκευή), Βάβδου – Σημάντρων έως το 1ο χιλιόμετρο, εντός των  οικισμών Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Παλαιοκάστρου και Βραστάμων, στις δημοτικές οδούς Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Πολυγύρου – Καλυβών (μέσω Πατελίδα), και σε όλο το οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους.

Στο νομό Κιλκίς, στην επαρχιακή Οδό Καστανερής – Λιβαδίων, από το 9ο χιλιόμετρο, στο νομό Σερρών, στις επαρχιακές οδούς Σερρών – Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά, Σιδηροκάστρου –  Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι), Σερρών – Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού) και στις δημοτικές οδούς Πρώτης προς την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σωτήρος (από το 3ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή) και από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοινίσσης (5ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή).