Τι θα γίνει με το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος.

Είναι γνωστό ότι το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος οδεύει προς κατάργηση, χωρίς να είναι τίποτα ακόμα οριστικό.

Pet
Γράφει ο Πέτρος Κεφαλάς

Βέβαια οι περισσότερες πιθανότητες είναι να καταργηθεί τελικά στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας. Τον τελευταίο καιρό γίνονται προσπάθειες από τοπικούς φορείς του νομού μας, ώστε  να μην προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος. Το σκεπτικό του υπουργείου είναι το εξής: Αφού σε απόσταση 8 χιλιομέτρων βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας,  το οποίο αν ενισχυθεί με το προσωπικό του ΑΤ Πλατέος θα γίνεται καλύτερη αστυνόμευση στην νέα εκτεταμένη περιοχή ευθύνης του Τμήματος Αλεξάνδρειας.

Στον σχεδιασμό προβλέπεται, αν τελικά κλείσει το ΑΤ Πλατέος, ένα περιπολικό όχημα θα σταθμεύει σε 24ωρη βάση στο Πλατύ για ότι χρειαστεί.

Η προαπόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών προβλέπει την κατάργηση και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών ανά την Ελληνική επικράτεια. Έτσι στα πλαίσια της ενημέρωσης,  για τους λόγους που οδηγούνται σε κατάργηση Αστυνομικές Υπηρεσίες, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ Δημήτριος Αναγνωστάκης ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία σε όλη την χώρα.

Στο αμέσως προσεχές μέλλον αναμένεται να επισκεφθεί ο κος Αναγνωστάκης  και τον νομό Ημαθίας για να ενημερώσει τους Δημάρχους και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για το κλείσιμο Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής τους. Βέβαια ο Γενικός Γραμματέας θα ακούσει και τις άλλες απόψεις τις οποίες θα μεταφέρει στην Αθήνα για την λήψη πλέον οριστικών αποφάσεων.

Τελικά το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος θα κάνει Χριστούγεννα στο Πλατύ και ότι είναι να γίνει θα γίνει μέσα στις αρχές του 2016 και πάντα εφόσον οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα θα είναι σταθερές.

Προηγούμενο άρθροΠλατύ: Μας πρόλαβε η Super Woman του Πλατέος Μάρθα Παντοπούλου
Επόμενο άρθροΤο νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Αλεξάνδρειας