Πως η 18η Οκτωβρίου έγινε επίσημη αργία για την πόλη της Αλεξάνδρειας που εορτάζει την απελευθέρωσή της.

Η απελευθέρωση της πόλης της Αλεξάνδρειας από τον τουρκικό ζυγό στις 18 Οκτωβρίου 1912 εορτάζονταν  μέχρι σήμερα χωρίς να αποτελεί επίσημη αργία. Αυτό γίνονταν μέχρι 11 Μαρτίου του 2014  που καθιερώθηκε επισήμως η 18η Οκτωβρίου ως ημέρα απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας από τους Τούρκους, η απελευθέρωση εορτάζετο επίσημα την πρώτη Κυριακή μετά την 18η Οκτωβρίου.

fotis1
Με ενέργειες του πρώην Δημάρχου Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη η 18η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως επίσημη αργία για την πόλη της Αλεξάνδρειας.

Με ενέργειες από τον πρώην Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη και με την βοήθεια του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης, καθιερώθηκε με νόμο του κράτους η 18η Οκτωβρίου ως ημέρα επίσημης αργίας για την πόλη της Αλεξάνδρειας και για όλη την Δημοτική ενότητά της δηλαδή για τα χωριά Καμποχώρι, Βρυσάκι, Λουτρό, Νησί, Καψοχώρι, Νησέλι, Σχοινά και Νεοχώρι.

IBH1GBDB
Ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου βοήθησε σημαντικά την ενέργεια του π. Δημάρχου Φώτη Δημητριάδη.

Το Προεδρικό Διάταγμα και το ΦΕΚ που καθιερώνουν την 18η Οκτωβρίου ως επίσημη αργία για την πόλη της Αλεξάνδρειας:

a1 a2 b1 b2

Προηγούμενο άρθροΔείτε πώς σας παρακολουθούν από την οθόνη του υπολογιστή σας – Η μέθοδος λέγεται ratting .
Επόμενο άρθρο19η Οκτωβρίου -Μάχη Λουδία – Απελευθέρωση Αλεξάνδρειας, Πλατέος και όλου του Ρουμλουκιού -Βίντεο.