Πλατύ – Βιομηχανία Ζάχαρης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των έκτακτων εργαζομένων (βίντεο – φωτο)

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του σωματείου έκτακτων εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Ζάχαρης εργοστασίου Πλατέος “Η Ενότητα “.

Οι έκτακτοι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την πρόθεση της διοίκησης της Βιομηχανίας να αναθέσει την συντήρηση και την λειτουργία του εργοστασίου σε εργολάβο. Έτσι με αυτό  τον τρόπο παρακάμπτει τις διαδικασίες  πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ που ήταν η συνήθης πρακτική για την στελέχωση του εργοστασίου με έκτακτο προσωπικό για πάρα πολλά χρόνια.

DSC06584Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι προσλήψεις για φέτος έχουν καθυστερήσει σημαντικά πράγμα το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την λειτουργία του εργοστασίου και την ασφάλεια των εργαζομένων .Με την  φετινή καμπάνια να αρχίζει στα τέλη Αυγούστου είναι απορίας άξιο πως  η διοίκηση της ΕΒΖ δεν έχει μπει ακόμα σε διαδικασία πρόσληψης του απαραίτητου εκτάκτου προσωπικού για την λειτουργία του εργοστασίου στο Πλατύ.

Να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση ανάθεσης της λειτουργίας της μονάδας στο Πλατύ σε εργολάβο η γενική συνέλευση των έκτακτων εργαζομένων έχει λάβει απόφαση να μην συμμετάσχει σε καμιά διαδικασία πρόσληψης που θα  γίνει εκτός ΑΣΕΠ. Τέλος να αναφέρουμε ότι το δ.σ των έκτακτων εργαζομένων παρέδωσε στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του  εργοστασίου Πλατέος κο Μηνούδη Σοφοκλή επιστολή  διαμαρτυρίας στην οποία αναφέρει ότι αντιτίθεται στις μεθοδεύσεις της διοίκησης για τις προσλήψεις του εκτάκτου προσωπικού το  οποίο υπογράφουν τοπικοί και παραγωγικοί φορείς του Ν.Ημαθίας.

DSC06587Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του εργοστασίου  δήλωσε ότι θεωρεί απαραίτητη την πρόσληψη των έκτακτων  εργαζομένων για την σωστή λειτουργία του εργοστασίου αλλά δήλωσε αναρμόδιος να επιλύσει το πρόβλημα και τους παρέπεμψε στην διοίκηση της ΕΒΖ.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Νικόλαος Μπρουσκέλης,
η π.Βουλευτής ΛΑ.Ε Λίτσα Αμμανατίδη,το μέλος Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Λευτέρης Κιοσέογλου και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΕΒΖ Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

Φωτο:

DSC06599DSC06598DSC06596DSC06594DSC06591DSC06590DSC06586DSC06584

Προηγούμενο άρθροΜελίκη : Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της πολιούχου Αγίας Παρασκευής
Επόμενο άρθροΒαθιά το χέρι στην τσέπη… – Του Δημήτρη Χριστούλια