Νικήθηκε η λευχαιμία και μάλιστα ακόμα και στο τελικό στάδιο

Σε κλινικές μελέτες που έγιναν  στο Fred Hutchinson Cancer Research Center του Σιάτλ των ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος της λευχαιμίας τελικά νικήθηκε

Το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα έχει ως αποστολή την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού από τις διάφορες ασθένειες. Σκεφτείτε τώρα να είχε την δυνατότητα να καταπολεμά και τον καρκίνο… Έτσι με την θεραπεία που ανακάλυψαν ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες  δίνονται εφόδια στο ανοσοποιητικό μας σύστημα να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας.

Σε κλινικές μελέτες που έγιναν  στο Fred Hutchinson Cancer Research Center του Σιάτλ των ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος της λευχαιμίας τελικά νικήθηκε. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένα λεμφοκύτταρα σε 35 ασθενείς που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της λευχαιμίας. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας το 94% των ασθενών θεραπεύτηκε.

Επικεφαλής της έρευνας ήτα ο ερευνητής Δρ Stanley Riddell ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Από ότι φαίνεται μια σοβαρή ασθένεια που ταλανίζει και στέλνει την πλειονότητα των ασθενών στον θάνατο βρήκε την θεραπεία της.

Προηγούμενο άρθροΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ: Νέος Αρχηγός ο αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς – Βιογραφικό
Επόμενο άρθροΤραγωδία: Νεκρός σε τροχαίο ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης