Μπλόκο σε έξι άτομα που είχαν ρίξει δίχτυα στο Stardoll, το facebook των ανηλίκων, και ζητούσαν γυμνές φωτογραφίες μικρών κοριτσιών. Σε εξέλιξη οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το διεθνώς γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Stardoll, το οποίο απευθύνεται σε ανήλικα κυρίως κορίτσια, γι’ αυτό άλλωστε αποκαλείται “facebook των ανηλίκων” και θεωρείται ασφαλές, έχει γίνει ο αγαπημένος διαδικτυακός τόπος των παιδόφιλων.

Αυτή την αποκάλυψη έκανε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανακαλύπτοντας ότι το site είναι γεμάτο παιδόφιλους με ψεύτικα προφίλ, οι οποίοι “ψαρεύουν” ανήλικα για να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, το τελευταίο διάστημα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εξαπολύσει σαρωτικές έρευνες στον συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο, στον οποίο μπαίνουν παιδιά από 8 έως και 15 ετών, καθώς υπήρχαν βάσιμες υποψίες για αθρόες εισβολές παιδόφιλων που τα πείθουν με διάφορα κόλπα να ανεβάζουν γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες στο προφίλ τους.

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να “μπλοκάρουν” τουλάχιστον έξι παιδόφιλους, τέσσερις από τους οποίους στην επαρχία, που εμφανίζονταν ως ανήλικοι και είχαν παγιδεύσει κορίτσια από 10 έως 11 ετών και τους ζητούσαν να αναρτήσουν γυμνές φωτογραφίες τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ίδιες οι μητέρες αντιλήφθηκαν την ανατριχιαστική απειλή όταν έπιασαν τα παιδιά τους να φωτογραφίζονται ημίγυμνα στην τουαλέτα γιατί τους το είχε ζητήσει ο άγνωστος “συνομήλικος” φίλος που είχαν γνωρίσει στο Stardoll.

Πρόκειται για τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις που σημειώθηκαν στην Αθήνα και, όπως διαπίστωσαν οι γονείς συνομιλώντας με τα παιδιά τους, ο υποτιθέμενος διαδικτυακός φίλος τους τα είχε πείσει με διάφορα κόλπα να φωτογραφηθούν, καθοδηγώντας τα μάλιστα πώς ακριβώς να το κάνουν, ώστε οι γονείς τους να μην αντιληφθούν το παραμικρό.

Οι γονείς έκαναν για λίγο οι ίδιοι τους ντετέκτιβ και συνομίλησαν με τους ανήλικους φίλους των παιδιών τους, για να διαπιστώσουν έντρομοι ότι έχουν να κάνουν με ενήλικους και μάλιστα επικίνδυνους παιδόφιλους.

Στη συνέχεια, βέβαια, απεύθυνθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ανέφεραν τα σοβαρά περιστατικά που έζησαν στο σπίτι τους.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να συνομιλούν με τους παιδόφιλους που είχαν δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ εμφανιζόμενοι και αυτοί ως ανήλικοι χρήστες του Stardoll προκειμένου να τους εντοπίσουν.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν τις εργαστηριακές έρευνες για τον εντοπισμό των ηλεκτρονικών ιχνών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν εντοπιστεί τέσσερα στίγματα στην επαρχία και δύο στην Αθήνα και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν συλλήψεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνεργασία που είχε η διαχειρίστρια εταιρεία του Stardoll με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήταν καταλυτική για το μπλοκάρισμα των παιδόφιλων στο παιδικό Facebook.

Πηγή: Espresso
Προηγούμενο άρθροΟ πρώτος πτυχιούχος πανεπιστημίου με σύνδρομο Down, μιλάει για την καθυστερημένη κοινωνία
Επόμενο άρθροΟ ηλεκτρονικός ιστότοπος της ΕΛΑΣ για την εκπαίδευση των παιδιών στο διαδίκτυο!