ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΑΤΕΟΣ: Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα κλείσει. Η ιστορία του

Ήταν γραφτό ο χείμαρρος της οικονομικής κρίσης να συμπαρασύρει στο κλείσιμο μαζί με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες και το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος.

Αν κλείσει ή δεν κλείσει θα φανεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ότι γίνει θα γίνει πριν μπούμε στην νέα χρονιά.

Σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις του Έμβολος και τις μέχρι τώρα ενέργειες της ηγεσίας της Αστυνομίας, βάση της εφαρμογής της νέας οργάνωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος οδεύει προς κατάργηση. Το Τμήμα θα συγχωνευτεί με το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Η αστυνόμευση στο Πλατύ θα γίνεται με ένα περιπολικό το οποίο θα βρίσκεται σε 24ωρη βάση στην κωμόπολη.

Οι κάτοικοι του Πλατέος δεν επιθυμούν την κατάργηση του Τμήματός τους το οποίο εκτός των άλλων αποτελεί και σημαντικό ιστορικό κομμάτι για το Πλατύ. Λίγοι γνωρίζουν ότι η ονομασία «Πλατύ» δόθηκε το 1923 από τον τότε διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Αϊνικολιώτη ο οποίος έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή.

Σε επιστολή του προς τον αείμνηστο Αβέρκιο Καραμουρατίδη στις 15 – 2- 1977 ο Μιχ. Α Μιχαηλίδης που ήταν ο πρώτος Πρόεδρος του Πλατέος  αναφέρει:

«…. Αυτά για την ίδρυση του χωριού και την ανέγερση των σπιτιών. ‘Οσο για την ονομασία του χωριού, υπήρχαν διχογνωμίες φοβερές. ‘Αλλοι ζητούσαν να μείνει “Ν. Φάρασα”, άλλοι Αυσάρι, άλλοι Κάρσαντι. Ύστερα από  επανειλημμένες συσκέψεις, δεν κατορθώθηκε να αρθούν οι διαφορές απόψεων. 0 υποφαινόμενος προτιμούσα τα Φάρασα, αφού, άλλωστε, οι Αδαναλήδες μου είχαν δώσει τον τίτλο “Φάρασα Κονσολοσού” ή και του κόμιτος των Φαράσων, γιατί καταγόμενος από το Κάρσαντι και εκ προπάππου από  τα Φάρασα, ντυνόμουν κομσά και φορούσα γραβάτα!  Ασμενώς εδεχόμουν τους τίτλους αυτούς και μάλιστα καμάρωνα. Ας είναι. Κατά την πρόοδο, όμως, των προσπαθειών για την σύμπτωση  γνωμών γιατο όνομα του χωριού μάς υπέδειξαν ο Αστυνομικός Σταθμάρχης (θυμάμαι, λεγόταν Αϊνικολιώτης και έφερε τον βαθμό του Ανθυπασπιστή) και ο τότε Σταθμάρχης των ΣΕΚ και σε λίγο αποθανών (βρε, που μπλέξαμε με τόσους νεκρούς;) να ονομάσουμε το χωριό Πλατύ – έτσι λεγόταν η περιοχή και ο Σταθμός. Η πρόταση έγινε δεκτή από την πλειοψηφία και έτσι δώσαμε το σημερινό του όνομα στο χωριό.»

perioxi-stathmou-1

Προηγούμενο άρθροΚαλαϊτζίδης και Π. Γκυρίνης ζητούν με επιστολή τους να μην κλείσει το Αστ. Τμήμα Πλατέος και Νάουσας
Επόμενο άρθροΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ: Ομιλία του στρατηγού ε.α. Φραγκούλη Φράγκου για τον Μ. Αλέξανδρο