Αλεξάνδρεια -Όλη η αλήθεια για το “κρούσμα φυματίωσης” στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων του 722..

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Λαμβάνοντας υπόψη μας δημοσίευμα των τελευταίων ημερών που έκανε λόγο για εμφάνιση κρούσματος φυματίωσης στο 722 στρατόπεδο υποδοχής προσφύγων, σας παραθέτουμε διασταυρωμένα και πλήρως επαληθευμένα στοιχεία για το εν λόγω θέμα.

Η ενημέρωσή μας από το χώρο φιλοξενείας των Σύριων προσφύγων αναφέρει ότι ΔΕΝ τίθεται κανένα θέμα εντοπισμού της παραπάνω νόσου, καθώς κάτι τέτοιο δεν καταγράφηκε ποτέ σε ασθενή πρόσφυγα γνωμοδοτημένο από οποιοδήποτε νοσοκομείο. Η μοναδική νόσος που έχει επίσημα καταγραφεί και τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση είναι αυτή της παροδικής νόσου της ανεμοβλογιάς, την οποία φέρουν γύρω στα 15 άτομα (12 παιδιά και 3 γυναίκες).

Η έρευνά μας συνεχίστηκε παίρνοντας και την επίσημη άποψη του Διευθυντή Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, κ. Αστέριου Καρούλια.  Ο κ. Καρούλιας απαντώντας με σαφήνεια στις ερωτήσεις μας, ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένη στο ιστορικό των επισκέψεων ασθενών τόσο στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας όσο και στο Νοσοκομείο Βέροιας, η νόσος της φυματίωσης. Σε επίμονες ερωτήσεις μας για τη δημοσίευση που αναφέρθηκε παραπάνω, αποσαφήνισε ότι το συγκεκριμένο κρούσμα φυματίωσης αφορούσε ημεδαπή γυναίκα, κάτοικο Θεσσαλονίκης η οποία εργάζεται στην Αλεξάνδρεια και πηγαινοέρχεται καθημερινά στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Ο εντοπισμός μάλιστα της νόσου έγινε από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το συμπέρασμα που εξάγεται από όλα τα παραπάνω στοιχεία έχει να κάνει με ελλιπές και ανακριβές ρεπορτάζ ιστοσελίδας της Πέλλας -όπως τουλάχιστο θα χαρακτηρίζαμε- το συγκεκριμένο δημοσίευμα..

Προηγούμενο άρθροΜελίκη – Ενημέρωση κατοίκων Δημοτικής Ενότητας Μελίκης για διάφορα σημαντικά θέματα
Επόμενο άρθροΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. – MEGA CHANNEL – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ